17. Yüzyıl Osmanlı Dönemi'nden Günümüze Ulaşan Bir Lezzet: Herise…
Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti tema konumuz kapsamında araştırmakta olduğumuz 16. ve 17. yüzyıl içerisinde adını duyuran, lezzeti ile kendini bugünlere taşıyan Herise, Osmanlı mutfağında bulunan bir çeşit keşkek olarak bilinmektedir. Günümüzde koordineli çalıştığımız iller arasında yer alan Tekirdağ’ın geleneksel mutfağında bulunan Herise’nin tarifi, basılı ilk yemek kitabı olan Melceü’t-Tabbâhîn’de de yer almaktadır. Farklı versiyonları ile de karşımıza çıkan Herise yemeğini sipariş vermek isterseniz Enstitümüz ile iletişime geçebilirsiniz.
Adres:
BADEMLİK MAH. ŞEHİT JANDARMA ER SALİM KUBANÇ SK. NO: 31A İÇ KAPI NO: 1 MERKEZ / KIRKLARELİ
Telefon
02882141230